Kookworkshop 23 jan ‘Gezond de winter door’: fermenteren, kiemgroenten en boerenkool

Vol energie en zonder griep en verkoudheid de winter door willen we allemaal wel! Vandaar dit keer een kookworkshop die een boost voor je immuunsysteem is. Vol met tips om ook in deze wintermaanden aan genoeg vitaminen te komen. En dan bij voorkeur niet alleen met citrusvruchten uit het zuiden, maar juist met producten van eigen bodem: lokale superfoods! Nieuwsgierig? Kom dan zaterdag 23 januari 2016 naar de sfeervolle kookstudio van Boerin en de Kok in Amstelveen en laat je verrassen wat er allemaal kan!

In deze wintermaanden is het natuurlijk een stuk lastiger om aan verse bladgroenten te komen. Om toch voldoende nutriënten binnen te krijgen moet je dus een beetje creatief zijn. Daar ga ik jullie mee op weg helpen! Wat kan je zoal verwachten?:

  • Hoe maak je zelf kiemgroenten op een simpele manier
  • Zelf zuurkool maken door te fermenteren
  • Koken met lokale superfoods: boerenkool, rode kool, rammenas, winterpostelein, aardperen

Tijdens de workshop krijg je een korte uitleg over je immuunsysteem en de ingrediënten die we gaan gebruiken. Daarna gaan we in groepjes de gerechten bereiden en die eten we gezamenlijk op. Alle ingrediënten zijn biologisch en alle gerechten zijn suiker- en glutenvrij.

Wanneer: zaterdag 23 januari 2016

Tijd: 14-17 uur

Waar: kookstudio Boerin en de kok, Bovenkerkerweg 114A, Amstelveen

Kosten: 45 euro

Leuk als je er bij bent! Je kunt je per mail aanmelden op info@roosgoesgreen.nl

 

4 gedachten over “Kookworkshop 23 jan ‘Gezond de winter door’: fermenteren, kiemgroenten en boerenkool

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.