Ik ben verzot op jelly, zeker in de zomer als het warm is. Dan is het zo heerlijk fris en zacht in de mond. En die gelei-achtige substantie die door de agar agar (zeewier) ontstaat is ook nog eens heel goed voor je darmwand. Het is makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren, in smaak en kleur!
Kokos vruchten jelly
Ingrediënten (voor 10 kleine porties)
- 150 ml vruchtensap
- 50 ml (100 gr) vruchtenpuree van vers fruit, bijvoorbeeld mango, aardbeien of bosvruchten, of gebruik jam zonder suiker.
- 6 (kleine) tl agar agar (ongeveer 6 gram)
- 150 ml kokosmelk uit pak
- 150 ml kokosyoghurt
- 1 tl kristal stevia
- 1/2 tl vanille
- verse vruchtjes
- snufje zout
Bereiding
– Maak eerst de vruchtenjelly. Los daarvoor 2 kleine theelepels van de agar agar op in het vruchtensap
– Verhitten tot het kookt, goed blijven roeren, 2 minuten doorkoken, haal dan van het vuur
– Pureer in de blender het verse fruit en voeg eventueel naar smaak wat muntblaadjes en extra zoetstof toe (steviadruppels bijvoorbeeld)
– Giet dit (of de jam) bij het vruchtensap in de pan en roer goed door
– Dan uitschenken in een schaal of siliconenvormpjes en in de koelkast zetten
– Los dan de andere helft (4 gr = 4 tl) van de agar agar op in de koude kokosmelk, de stevia kristal en de vanille en een snufje zout toevoegen en dan verwarmen tot het kookt en 2 minuten doorkoken. Roer dan de kokosyoghurt er ook door en verwarm nog even tot het weer bijna aan de kook is.
– Als het goed heet is op de vruchtenjelly schenken die al net een beetje stijf moet zijn. Door de warmte hechten de twee lagen beter aan elkaar.
– In de koelkast (of vriezer) op laten stijven. Kleine porties kunnen binnen een uur stijf zijn in de koelkast. Garneren met vers fruit of eetbare bloemen (zie mijn blog over de Top 5 eetbare bloemen om zelf te zaaien, now is the time!).
Enjoy!
0xxtg3
a80387
nlrl5i
wpidpw
aw3qcy
ox6cpk
4qghzr
du70q4