Als je dit in je mond stopt laat het je niet meer los. Het zoete van de moerbeien waar je tanden in wegzinken nadat ze door een zacht laagje chocola zijn gegaan… goddelijk. Dat kan een fijne sensatie zijn maar het heeft ook zo z’n nadelen. Die dingen zijn namelijk super(food)duur als je ze in de winkel koopt. Gelukkig kan je ze makkelijk zelf maken (als je genoegen neemt met een wat robuuster uiterlijk ;-)).
Moerbeien zijn ook genomineerd tot de superfoodcategorie. Ze zijn rijk aan vitamine C en ijzer, ideaal dus voor een oppepper van je energie (Bron: Natural News, Three reasons to eat raw mulberries). Gecombineerd met de theobromine en cafeïne in rauwe chocola een perfecte combi om je lichaam en brein te stimuleren. Maar er zit nog veel meer in zoals leuke hoeveelheden kalium, vitamine K en magnesium. Magnesium kunnen we juist goed gebruiken in perioden van stress omdat je dan veel meer magnesium uitplast. Magnesium is belangrijk is voor al je organen, vooral voor je hart, zenuwen, nieren en spieren (Bron: EVA, Zes redenen voor een vrouw om meer chocola te eten). En rauwe cacao is één van de beste bronnen van magnesium!
De zwarte moerbeien bevatten ook de belangrijke anti-oxidant resveratrol. Deze stof zit ook in rode wijn en is vooral goed voor je hart. De zwarte moerbeien zijn meestal iets lastiger te krijgen, maar wel wat minder zoet dan de witte. Dat zie ik als een voordeel al zijn de witte moerbeien in onderstaand recept wel het lekkerste…
Ingrediënten
- Rauwe chocola, liefst gezoet met een natuurlijke zoetstof zoals stevia of kokosbloesemsuiker (je kunt ook rauwe cacao pasta gebruiken en dan zelf een zoetstof en eventuele specerijen toevoegen)
- Handje witte moerbeien
- Beetje kaneel gemengd met wat steviapoeder of kokosbloesemsuiker
Bereiding
– Smelt de chocola of pasta au bain marie zodat het niet warmer wordt dan 50 graden (dan ga je de vele goeie stofjes in rauwe chocola verpesten)
– Doop de moerbeien met behulp van twee vorken in de gesmolten chocola en leg ze op een bakpapiertje in een platte schaal. Dit is even een geduldklusje, maar als je ze eenmaal geproefd hebt weet je waar je het voor doet ;-).
– Strooi er nog wat (gezoete) kaneel overheen door een zeefje en laat ze dan de chocola in de koelkast hard worden. Enjoy them one by one, good luck!