Om nog even op de kolen door te gaan die zo gezond zijn: de Chinese kool is echt heerlijk in salades.  Fris en knapperig zonder dat je er iets aan hoeft te doen. E hij bevat ook nog eens de hoogste concentratie aan foliumzuur van de kolen en flinke hoeveelheden zink (Bron: The World Healthiest Foods, George Mateljan). Het was de enige kool die ik deze winter nog niet gegeten had. Maar hij is meteen met stip naar de top 3 gestegen.
Ingrediënten:
- 1/4 chinese kool
- 1 meiraap
- 1 appel
- handje gewelde rozijnen
- pecannoten ter garnering
Dressing:
- 2 el hennepolie en 2 el olijfolie (of andere koudgeperste olies)
- 1 el appelciderazijn
- 1/2 el mayonaise
- 1 tl tamari (of/en kelppoeder)
- 1 tl honing
- 1 tl mierikswortelpasta
Bereiding:
– Wel de rozijnen in lauw water
– Meng alle ingrediënten voor de dressing
– Rasp de appel en de meiraap (allebei liefst met schil, tenzij die niet mooi is)
– Snij de chinese kool in dunne reepjes
– Meng de kool, meiraap en appel en rozijnen door de dressing. Garneer met pecannoten
Super lekker knapperig!
Ha Roos, dit ziet er erg lekker uit. Ik ga dit volgende week ’s proberen:o)
Hallo Roos,
Alweer gezond nieuws. Het recept ziet er smakelijk uit. Wens mezelf alvast smakelijk eten 🙂