Deze super zachte, romige maar toch frisse citroenvulling, daar mag je mij voor wakker maken. Perfect voor warme dagen. Omdat de vulling niet op basis van cashewnoten is (wat bij veel raw en vegan taarten wel het geval is), is de vulling lekker licht. Ik heb agar agar (vegan alternatief voor gelatine) gebruikt om de vulling op te stijven. Dat moet je even verhitten, dus officieel niet raw, maar zo proeft het wel! En een klein beetje cacaoboter maakt de smaak helemaal af. Niet ingewikkeld!
Ingrediënten citroen-kokostaart
(voor medium springvorm van 23 cm)
Bodem:
- 100 gr noten (ik vind walnoten, paranoten en/of amandelen lekker)
- 50 gr kokosrasp
- 50 gr medjoul dadels
- 50 ml kokosolie
- snufje zout
Vulling:
- 400 ml kokosmelk (of vervang de helft met rice cuisine of andere plantaardige room)
- 25 gr cacaoboter (geen must maar wel extra lekker)
- 100 ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
- 1 el citroenrasp
- 3 gr agar agar (of 4 gr als je geen cacaoboter gebruikt)
- 1 el stevia kristal
- 2 el rijststroop of kokosbloesemsiroop (of als je geen stevia hebt dan 50 ml)
- klein snufje kurkuma voor de gele kleur
- 1/2 tl vanille poeder of extract
Bereiding:
-Maak eerst de bodem. Leg bakpapier in je springvorm. Laat de kokosolie even smelten (au bain marie bijv) en rooster de kokos even kort in een koekenpan tot het net lichtbruin kleurt voor extra bite.
-Maal dan alle ingrediënten voor de bodem (bewaar een beetje kokosrasp voor garnering) in een keukenmachine of blender tot een compacte massa
-Duw dit op de bodem van je springvorm met je handen of de achterkant van een lepel totdat de bovenkant glanst van de olie. Zet in de koelkast om hard te worden.
-Voor de vulling laat je eerst de cacaoboter ook smelten (au bain marie) en doe je vervolgens alle ingrediënten behalve de agar agar in een pannetje. Mix even goed door elkaar. Strooi er dan de agar agar-poeder bij en roer dit ook goed door, zorg dat er geen klontjes meer zijn. Verwarm dan het geheel tot het kookt en laat 2 minuutjes doorsudderen.
-Giet dit op de bodem, laat eventjes een beetje afkoelen en zet het dan weer in de koelkast om verder op te stijven (reken op minimaal 1 uur).
Enjoy!
hoe zit het met het toevoegen van wat honing en noten daar? geweldig zal maken?
lijkt me een super recept, ga ik zeker eens proberen. Echter paranoten als bodem?? Paranoot is een heftige noot qua inhoudsstoffen (Selenium en meer), het is goed om dagelijks een paranoot te nemen, maar een bodem van enkel paranoot lijkt me niet heel verstandig. In beperkte verhouding met andere noten kan natuurlijk wel Dank voor het t recept.
anhqqj
yzc7nb
vjf7zb
5nsejj
i0zw65
027rsx
h27y9e
ultbbj
heoavs
xx7eqt
kwsa41
qffyw6
hpplic
9bbipn
333f2l
xv69ui
8mb4vo
5zdyr9
3chmbd
p0w09y
ps526m
layvtp