Dit is een heerlijke manier om extra smaak aan kippenpoten te geven. Lekker fris en een perfecte combi met bijvoorbeeld de courgette-pasta met doperwtjessaus. Uiteraard kies je uitsluitend voor biologische kip, en het liefst van een boerderij waar ze lekker buiten hebben kunnen scharrelen. Dat is fijn voor de kippen en als ze gras hebben kunnen eten geeft dat bovendien extra goede nutriënten aan het vlees.
Ingrediënten:
- 3 biologische kippenpoten
Marinade:
- 4 flinke eetlepels dikke kwark
- 2-3 eetlepels limoen (of citroen)sap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- zout en verse zwarte peper
Bereiding:
– Meng alle ingrediënten voor de marinade
– Smeer de kip in met de marinade. Zorg dat je de marinade ook onder het vel smeert, snij eventueel de poot op een paar plekken in.
– Laat minimaal een half uur marineren, maar bij voorkeur langer, tot 12 uur (dan in de koelkast).
– Verwarm de oven voor op 220 graden
– Laat de kippenpoten in een ovenschaal gaar worden in ongeveer 30 minuten. Als je een thermometer hebt: tot 70 graden. Zet de laatste 10 minuten de gril aan voor een krokant korstje.