Kokoscrême met blauwe bessen

Dit recept komt oorspronkelijk van Chef Susan Teton, een inspirerende raw en health food kok. In customized version:

Ingrediënten (voor 1p):

– 1 klein blikje kokosmelk (ik gebruik het merk Amaizin. Vaak ligt bovenop het romige wit, en zit daaronder het kokoswater. Dat is ideaal; ik gebruik dan vooral al het romige wit, dat is ongeveer 125 gr)

– 1/4 cup (50gr) ingevroren blauwe bessen

– handje (45 gr) macademianoten (die kosten wel de hoofdprijs, cashewnoten of amandelen kan natuurlijk ook)

– 2 dadels (hoe verser hoe zachter hoe lekkerder)

– 1/2 tl vanille-essence of vanille poeder

– 1/2 gepelde sinaasappel (check even op pitten, was minder lekker vanochtend ;-()

Bereiding:

Alles in de blender behalve de noten, even op lage snelheid mixen zodat de dadels in kleine stukjes zijn, daarna de noten toevoegen en blenden tot gewenste consistentie (ik hou ervan als er nog kleine stukjes inzitten) en klaar! Superlekker en mooi paars!

4 gedachten over “Kokoscrême met blauwe bessen

  1. Beste Roos,
    Wat een leuke site en fijne recepten heb je. Maar…. veel kan ik niet gebruiken omdat ik ook geen noten mag. Plus mijn portemonnaie is ook niet zo groot. Heb je ook een kookboek dat ik ergens kan kopen, want om alle recepten te printen als ze ook al ergens anders op papier staan vind ik een beetje te veel van het goede.
    Met een vriendelijke groet,
    Josje

    • Hoi Josje, bedankt! Ik heb (nog) geen kookboek; daarvoor ben ik nog te veel aan het experimnenteren ;-). Ja, zonder noten wordt het inderdaad best lastig. Maar wat betreft bakken raak ik ook steeds enthousiaster over kokosmeel; het kan snel een beetje droog worden, maar met een paar lepels kwark/yoghurt of eieren erbij gaat het prima. Andere alternatieven zijn misschien kastanjemeel, of chufa, meel gemaakt van aardamandelen. Daarvoor geldt ook nog steeds wel dat het relatief dure producten zijn omdat ze nog niet zo gangbaar zijn. Kastanjemeel zou je zelf nog kunnen maken als je tijd hebt om tamme tukkels te verzamelen, ze te pellen en dan te drogen en te vermalen… Voor volgend jaar dan!

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.