Nu snap ik waarom die tv-koks zo opgewonden kunnen raken van een zuurtje, een zoetje, een zoutje en een bittertje. In deze salade zit het allemaal en ja, het werkt!
Toevallig dat ik deze ingrediënten in huis had en ze bij elkaar gooide. Want ik meende me te herinneren dat witlof, peer en blauwe kaas een gouden combi is. Dat klopt.
Neem de hoeveelheden met een korreltje zout ;-).
Ingrediënten:
– 1 struikje witlof, in ringen gesneden
– Handje rucola
– Als je hebt wat verse kervel, heel lekker erbij, of dragon of venkelblad
– 1 appel of peer in stukjes
– Beetje blauwe kaas (roquefort)
– Parmaham of iets dergelijks (kan je ook weglaten natuurlijk)
– Walnoten of pecans
Dressing:
Simpele dressing van olijfolie, balsamico-azijn (olie en zuur in een verhouding 3:1), wat zout (of kelppoeder of tamari) en peper, eventueel nog wat honing en mosterd erbij.
Of gebruik de citroendressing van deze wortelbeignets.
Of een variatie van Jamie Oliver: doe de blauwe kaas (50gr) door de dressing: met 50gr creme fraiche, 5 el olijfolie, 4 el ciderazijn en 6 el water
Mmmmmmmmmm …… wat lekker zeg. Inderdaad mooie combi van smaken. Gemaakt zonder ham, met appel en peer en met beetje honing en mosterd. Gelukkig stond de kervel flink hoog in onze tuin.
Leuk dat ik zoveel feedback van je krijg op de recepten! Ja die kervel staat bij mij ook in bossen; veel soep eten dan maar 😉
wat een leuke, goede en inspirerende site! heb hem net ontdekt, op zoek naar de “waarheid” rond tarwe vermijden…. wat een doolhof
Haha, ja ‘doolhof’ is wel het goede woord ;-). Dat is het voor mij ook! Maar probeer af en toe richtingaanwijzers te plaatsen 😉