Zaterdag 13 december geef ik weer een lekker-zoet-zonder-suiker kookworkshop in de sfeervolle kookstudio van Boerin en de Kok op de boerderij in Amstelveen. Met de feestdagen in aantocht kan het geen kwaad om voorbereid te zijn op zoete lekkernijen waar je de suiker niet in mist! Want alle gerechten die we gaan maken zijn suiker- en glutenvrij. Tijdens de workshop leer je wat gezonde zoetstoffen zijn en hoe je ze kan gebruiken. Ook de glutenvrije alternatieven voor tarwemeel komen aan de orde.
We gaan met zoveel mogelijk verschillende zoetstoffen werken: stevia, yaconsiroop, kokosbloesemsuiker en rawfood poeders als mesquite en maca. Als alternatieven voor tarwemeel gebruiken we o.a. kastanjemeel en amandelmeel. Van rodewijncake tot kersttulband, van tiramisu tot eigengemaakte chocola. En dan ook nog wat feestelijke hartige hapjes om de buikjes te vullen ;-). Wellicht hebben jullie een favoriet kerstrecept dat ik een gezonde remake kan geven?! Let me know! Ik begin alvast met mijn favorieten: pumpkinspice latte en de kersttulband van m’n moeder.
Na het kokkerellen gaan we gezamenlijk proeven en genieten van de gemaakte hapjes. Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch. Je krijgt een cursusmap met alle recepten mee zodat je vol nieuwe inspiratie voor gezonde creaties naar huis gaat!Â
Wanneer:Â zaterdag 13Â december
Tijd:Â 11-14 uur
Waar: kookstudio Boerin en de kok, Bovenkerkerweg 114A, Amstelveen
Kosten:Â 45 euro
Leuk als je er bij bent! Je kunt je per mail aanmelden op info@roosgoesgreen.nl